Opšti napredak tehnike i tehnologije i najave gotovo potpune elektrifikacije mobilnosti uz ključnu ulogu električnih autonomnih vozila (elektroautomobili) na prvi mah raduje pa čak i fascinira.

Međutim, da li se iza svega umesto realnih potreba običnog čoveka, krije i neka krajnja globalna namera? Svoja razmišljanja je na „papir“ stavio dugogodišnji automobilski novinar i avanturista Aleksandar Veljković. On je vlasnik kompanije Rustika Travel. Razmislite o njegovim tvrdnjama!

Današnji elektroautomobili su samo prelazno rešenje prema potpunom ukidanju individualne slobode kretanja

Iako nas mediji poslednjih godina ubeđuju u drugo, praktično sve što je vezano za korišćenje električnih automobila i nužne tehničke restrikcije u njihovom korišćenju usmereno je ka jednom jedinom cilju. To je striktna kontrola ljudi i ukidanje mogućnosti za realizaciju slobodne volje u budućnosti.

Na ovaj način postojeća tehnička ograničenja u upotrebi rezultiraju činjenicom da su korisnici električnih automobila uvek i svuda pod 100% kontrolom sistema. To znači i da za sve što rade moraju da zahtevaju dozvolu od istog.

elektroautomobili

Veliki brat već sada putem raznih “Connectivity sistema” u novim standardnim vozilima u potpunosti prati kretanje istih kao i navike vozača

Naravno, novi sistemi, osim što nude većinom bespotrebne usluge vozaču, na lak način prikupljaju milione dragocenih lokalnih podataka kojima se ne prati samo kretanje vozila već i sve što uz njega ide. Nije potrebno biti mnogo promućuran pa povezati da se tako potpuno besplatno “kljukaju” baze podataka veštačke inteligencije a da korisnik nije ni svestan toga. Kasnije će ti ilegalno sakupljeni podaci upravo biti mustra na kojoj će se graditi ograničenja kao savremena verzija filma Trumanov šou, ovog puta implementirana u potpunu stvarnost.

Sve je počelo nedavno, radikalnim zabranama vožnje po prirodi u pojedinim zemljama zapadne Evrope. To je okarakterisano kao način…Pročitaj više