Dok glamurozni saloni automobila, prolaze kroz trend smanjivanja budžeta i uzmicanja pred online i drugim vrstama prezentacija, sajam u Beču (Vienna Autoshow) krasi stabilnost.  Pre svega, reč je o sajmu prodajnog  karaktera. Formula je utemeljena pre nekoliko godina. Ponuditi masovne modele u atraktivnim  limitiranim izdanjima, odlično uspeva kod austrijkog kupca koji još uvek uživa u tome da najedi komšiju (za sve novce).

Zgrada sajam

EU može da sačeka

Mirosalv Šosberger i Caroline Krismer

Rolls Royce Cullinan imao je svoju austrijsku premijeru na sajmu u Beču. To samo po sebi, liči na vest  koja se podrazumeva,  da nije jednog detalja. Naime prvi SUV iz Goodwood-a, prethodno je promovisan u Budimpešti, Sofiji i Pragu.  “Paradoksalno, ali u zemljama  u kojim nemamo zvanične dilere, sve češce imamo mnogo veći interes za naša vozila, nego na tradicionalanim tržištima”, konstatuje prvi čovek Rollsovog marketinga Frank Tiemann.

Cullinan nije samo Rolls Royceov SUV, on je Rolls Royce medju SUV-ovima, napominje Caroline Krismer, lider inženjerske ekipe koja je razvila ovaj terenac.

Rolls-Royce Cullinan

“Bez napora bilo gde” , zvanični je slogan koji prati model nazvan po najvećem dijamantu ikada iskopanom.  Aluminijumska arhitektra luksuza, čini da je  Cullinan drugi  Rolls koji ne deli platformu sa drugim brendovima i modeliima.  Takodje ovo je prvi model u SUV segmentu koji potpuno ispunjava standard “3 box” dizajna, jer poseban zid odvaja putnike od prtljažnog prostora.  Novi 6.75 litarski twin turbo V12 motor razvija 536 ks i 870 Nm obrtnog momenta.


Ponudu na Rollsovom štandu zaokružuje Sliver Ghost Bespoke Collection model. Iza složenog imena krije se jedan od 35 specijano izrađenih modela Ghost-a  čiji enteijer po bojama i detljima, odaje počast  proslavljenim modelima kompanije sa početka 20-tog veka.

Uz informaciju “Dolazimo na Beogradski sajam”,  završavmo posetu  štandu Rolls Royce-a.


MINI 60 godina mlad

MINIPrimerak iz 1959. i MINI Electric Concept,…Pročitaj više